Till mina barn

filip_171230_liten
Filip
oskar_171230_liten
Oskar (som avskyr att vara med på bild…)

Älskade Filip och Oskar.
Vilka kämpar ni är. Ni har fått vara med om så mycket de senaste 4 åren. Det har varit tuffa år med sjukdomar, men det har gjort både er och mig starkare.
Ni två är bäst och jag är så stolt över att få vara er mamma.
Tack för att ni är ni och fortsätt vara de underbara grabbar ni är.
Älskar er!
Kram Mamma

Lördag

Hoppas ni har en fin lördag?!

Min började med handling på Willys, sen gick jag till Kungsmässan för att träffa systeryster. Efter en stund kom även mamma och pappa dit och vi gick runt en stund innan vi satte oss ner och fikade. En bra start på dagen helt klart :)
När jag kom hem tog jag tag i projektet ”fota mig och Oskar för bulletinen”. Oskar var väl inte alltför glad för att behöva duscha innan jag skulle ta bilderna (han vill helst sitta i sin pyjamas hela dagen, haha). Men vill ju helst att ha ska ha rent hår på bilderna i alla fall :)
Ljuset var betydligt bättre idag än förra helgen och såhär blev bilderna jag skickade in.

oskar20170128_1_liten

20170128_2_liten

Hade tänkt pyssla lite i eftermiddag men nu hamnade jag här i soffan…får se om jag kommer upp ur den senare eller om det får bli en pysseldag imorgon istället.

Ytterligare några av beställningskorten jag gjort.
kort2017_5

kort2017_5_1

kort2017_6

kort2017_6_1

Så kan det gå :)

Skulle ta bilder häromdagen på mig och Oskar. Vi ska vara med i en tidning som heter ”Bulletinen för reumatiska systemsjukdomar” och inför detta så behövs det lite nya foton på framförallt Oskar men även ett på mig och Oskar.
Man kan väl säga såhär att förutsättningarna inte var de bästa när vi skulle fota. Det var mörkt ute och en massa skuggor inne. Sen var det även svårt för oss båda, framförallt Oskar, att försöka se ”vanligt glad” ut, haha. Men trots alla ”fel” så tycker jag ändå att bilderna blev härliga, Oskar ser så otroligt finurlig och underbar ut.

Men till själva artikeln till tidningen så får vi nog ta nya bilder med mindre skuggor och bättre kvalitet ;)

170122_2_liten

170122_3_liten

170122_4_liten

Ser även på bilderna att han och jag är precis lika långa nu. Jösses, vart har mina små barn tagit vägen :D

Orkidé

Hoppas ni alla har en fin helg!
Igår hade jag min familj över på lite middag. Jag fyllde år tidigare i veckan och hade mitt lilla kalas igår. Bjöd på en supergod gryta som jag hittade hos Jennys Matblogg. Jag skippade dock baconet och hade i syltlök istället för champinjoner.
Till efterrätt gjorde jag en enkel smulpaj på hallon & blåbär. Men ofta är det enkla det godaste eller hur? :)

Idag har det inte blivit många knop gjorda. Tog i alla fall en liten vända i solen. Har även sett senaste avsnittet av This is Us och ska nog se ett avsnitt av Nashville nu. Underbara serier båda två!

Nu till veckan, på onsdag, ska Oskar operera bort sina polyper samt hyvla av en del på halsmandlarna (alltså bara ordet hyvla liksom :/).
Och pga hans grundsjukdom så skrivs vi in redan på tisdag och får åka hem på torsdag. Kommer bli några tuffa dagar.

Denna fina orkidé fick jag av mamma och pappa igår.

orkide170115_1_liten

orkide170115_2_liten

orkide170115_3_liten

Tusen tack till min familj för en mysig kväll!

Filip och Oskar

jarnvag_2016_liten
Bild tagen i december 2016

Uppdatering Filip och Oskar

Tänkte ni skulle få en liten uppdatering gällande barnen. Vi börjar med Filip.

Filip gjorde ett nytt EEG i början av november för att se om vi kunde börja sätta ut hans epilepsimedicin. EEG:et var bra och utsättning av medicinen har börjat. Man fasar ut den väldigt långsamt och än så länge går det kanonbra, inga anfall, så skönt!

filiprontgen_2016
Filip gör sitt EEG i november

Oskar däremot…
Han gjorde sin årliga röntgen i december för att se hur inflammationen i hans pulsådror läker. Och där fick vi inga positiva svar. Läkarna hade nog trott att den i princip skulle ha läkt ut helt och att han i förebyggande syfte skulle få ta medicin minst ett halvår till ifall det fanns lite inflammatorisk aktivitet kvar som man inte kunde se på röntgen.
Istället kunde man fortfarande se förträngningar/inflammation och nu väntar vi på att få träffa hans reumatistspecialist för att se hur vi ska gå vidare. Jag förmodar att han kommer få ta medicinen i minst två år till i alla fall. Oskar tog detta med ro som den kämpe han är.

oskarrontgen_2016
Oskar gör sin röntgen i december 2016

Men sen har han ju inte bara detta framför sig utan han ska även operera bort polyper samt ta bort en del av sina halsmandlar nu i januari. Han snarkar och har andningsuppehåll och detta beror mest på polyperna men de tar även lite på halsmandlarna när de ändå opererar då de är lite för stora de också.
Iom hans grundsjukdom så får han läggas in på Halmstads sjukhus dagen innan operationen samt stanna kvar en natt extra. Annars är detta en dagsoperation som görs här i Kungsbacka. Men de vill ha extra koll på honom när han ska sövas samt efteråt. Detta känns självklart väldigt bra, att de tar så god hand om honom, men samtidigt gör det mig lite extra nervös.
Han ska även fasa ut sin blodförtunnande medicin en vecka innan op då man tydligen blöder en hel del vid denna operation. Sen får han börja ta den efter en vecka igen.

Vi fortsätter att kämpa på. Har två otroligt starka barn, önskar att jag själv var lika stark.

Annars mår de ok. Stackars Filip fick influensan i december och var sjuk i nästan tre veckor totalt.

Här kan ni, om ni vill, läsa mer om Oskars sjukdom
Takayasus Arterit

Hörs imorgon. Då tänkte jag visa lite av de kort jag har pysslat den senaste tiden. Jag har äntligen fått tillbaka lite pyssellust och är så glad för det :)
Kram till er som kikar in här ♥

Kräftskiva

160827_1_liten
Tog en promenad igår eftermiddag innan kräftskivan och denna bild är tagen i närheten av där mina föräldrar bor.

Igår kväll var det då dags för den årliga kräftskivan tillsammans med mina underbara kompisar tillika före detta grannar på den gata jag bodde när jag var gift med barnens pappa.
Det är så skönt att jag och barnens pappa har en mycket bra relation även idag och kan umgås på fester med gemensamma kompisar utan att det känns konstigt. Vet att det är ganska få förunnat att kunna umgås med sitt ex och jag är väldigt tacksam och ödmjuk inför det faktum att det funkar så bra för mig och Martin.
Dessutom är även hans nya flickvän och hennes barn ofta med nu förtiden och så även igår och det funkar väldigt bra det med :)

Den var en perfekt kväll! Vädret var med oss, maten var god och vännerna underbara ❤️

160827_2_liten
Mums :)

160827_3_liten
Alla barn

160827_4_liten
Alla vuxna

160827_5_liten
Martin tog en ”welfie” :)

Idag är det mulet och det regnar emellanåt. Rätt skönt ändå efter de soliga dagar som har varit. Jag tar det lugnt och förbereder mig inför att gå tillbaka till jobbet imorgon. Har dock ingen söndagsångest alls utan ser framemot att komma in i alla rutiner igen samt att få träffa arbetskamraterna :)

Göteborg & The International Street Market

Det blev en tur in till Göteborg igår med föräldrarna och jag passade på att ta lite foton på The International Street Market. Just denna marknad var i Kungsbacka i maj i år men då tog jag inte många foton alls.
Gillar konceptet där man kan köpa mat från olika delar av världen och äta på plats men man kan även köpa med sig delikatesser hem.

gbgmat_1_liten
Tvålar i mängder

gbgmat_2_liten
Man blir bra sugen på att åka till London :)

gbgmat_3_liten

gbgmat_4_liten
Det såldes även blommor och växter

gbgmat_5_liten

gbgmat_6_liten
Pappa köper en massa gott :)

Vi var bara inne en kort stund och precis när vi åkte hem började det regna. Så vi hade verkligen tur.

Nu tar vi söndag och imorgon fortsätter min semester :)

Oskar 12 år

Idag fyller Oskar 12 år!
Letade efter ett foto på honom när han var 6 år, dvs, hälften av vad han fyller idag. Detta för att liksom följa upp Filips födelsedagsinlägg där jag lade upp ett foto på Filip när han var 7 år, dvs hälften av vad han fyllde i somras :)
Hittade detta foto som är taget på Mallorca samma sommar som han fyllde 6 år.

oskar12år_liten

Ikväll blir det i sedvanlig ordning släktkalas hemma hos deras pappa :)

Men innan dess blir det en tur för mig ner till Falkenberg tillsammans med underbara Alexandra!!

Ha en härlig onsdag!