Filip och Oskar

jarnvag_2016_liten
Bild tagen i december 2016

Uppdatering Filip och Oskar

Tänkte ni skulle få en liten uppdatering gällande barnen. Vi börjar med Filip.

Filip gjorde ett nytt EEG i början av november för att se om vi kunde börja sätta ut hans epilepsimedicin. EEG:et var bra och utsättning av medicinen har börjat. Man fasar ut den väldigt långsamt och än så länge går det kanonbra, inga anfall, så skönt!

filiprontgen_2016
Filip gör sitt EEG i november

Oskar däremot…
Han gjorde sin årliga röntgen i december för att se hur inflammationen i hans pulsådror läker. Och där fick vi inga positiva svar. Läkarna hade nog trott att den i princip skulle ha läkt ut helt och att han i förebyggande syfte skulle få ta medicin minst ett halvår till ifall det fanns lite inflammatorisk aktivitet kvar som man inte kunde se på röntgen.
Istället kunde man fortfarande se förträngningar/inflammation och nu väntar vi på att få träffa hans reumatistspecialist för att se hur vi ska gå vidare. Jag förmodar att han kommer få ta medicinen i minst två år till i alla fall. Oskar tog detta med ro som den kämpe han är.

oskarrontgen_2016
Oskar gör sin röntgen i december 2016

Men sen har han ju inte bara detta framför sig utan han ska även operera bort polyper samt ta bort en del av sina halsmandlar nu i januari. Han snarkar och har andningsuppehåll och detta beror mest på polyperna men de tar även lite på halsmandlarna när de ändå opererar då de är lite för stora de också.
Iom hans grundsjukdom så får han läggas in på Halmstads sjukhus dagen innan operationen samt stanna kvar en natt extra. Annars är detta en dagsoperation som görs här i Kungsbacka. Men de vill ha extra koll på honom när han ska sövas samt efteråt. Detta känns självklart väldigt bra, att de tar så god hand om honom, men samtidigt gör det mig lite extra nervös.
Han ska även fasa ut sin blodförtunnande medicin en vecka innan op då man tydligen blöder en hel del vid denna operation. Sen får han börja ta den efter en vecka igen.

Vi fortsätter att kämpa på. Har två otroligt starka barn, önskar att jag själv var lika stark.

Annars mår de ok. Stackars Filip fick influensan i december och var sjuk i nästan tre veckor totalt.

Här kan ni, om ni vill, läsa mer om Oskars sjukdom
Takayasus Arterit

Hörs imorgon. Då tänkte jag visa lite av de kort jag har pysslat den senaste tiden. Jag har äntligen fått tillbaka lite pyssellust och är så glad för det :)
Kram till er som kikar in här ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>